Monaco
5 augustus 2021
 

Prins Albert van Monaco gooit paparazzi in de cel!

Dat het vorstendom Monaco streng is blijkt hier wel uit...

Het vorstendom Monaco waar Prins Albert op dit moment de scepter zwaait, spreekt vrijwel iedereen nog altijd tot de verbeelding. Voor veel mensen is Monaco nog altijd een levend sprookje.

Maar dat sprookje kan zomaar veranderen in een hel. Zoals bekend wonen er miljonairs en miljardairs in de dwergstaat en ze wonen daar niet voor niets.

Buiten het feit dat de officiele inwoners geen belasting betalen, wonen de jet set er ook voor de rust en de privacy die zij in Monaco genieten. Daar worden zij niet lastiggevallen en hebben daar graag een prijs voor over.

Want even een simpel appartement kopen is er niet bij. Alleen met een vette bankrekening kun je een aantal miljoenen een optrekje kopen. Zoals bekend zijn o.a. Tatjana, Max Verstappen en Eric Kuster woonachtig in het vorstendom.

Om de privacy van de inwoners te kunnen waarborgen mag je bijvoorbeeld niet zomaar met een camera over straat lopen en beelden maken.

Behalve als je daar een vergunning voor hebt. Op vrijwel iedere hoek van de straat staat politie, die gelijk op je af komt met de vraag wat je aan het doen bent. Heb je de vergunning niet dan zijn de rapen gaar.

Datzelde geldt voor paparazzi. Wanneer deze wordt betrapt dan kent het rijk van Prins Albert maar 1 straf:  je belandt gelijk in de gevangenis en welkom ben je uiteraard niet meer.

Niet voor niets waarborgt de Prins zijn inwoners bescherming van hun privacy en dat zij zich rustig en vrij kunnen bewegen. Vandaar dat paparazzi foto's gemaakt in Monaco zeldzaam zijn.